In ons gastenboek kun je berichten achterlaten die je graag wilt delen, bijvoorbeeld om anderen op iets te wijzen of om een suggestie/opmerking door te geven.

 

Graag wijzen we je ook op onze FANN LinkedIn pagina. We gebruiken dit als actueel digitaal platform voor de uitwisseling van informatie. Denk hierbij aan mediaberichten, symposia, literatuur of het posten van specifieke vragen m.b.t. meisjes/vrouwen met ASS. Als je dit leuk lijkt, kun je lid worden van deze groep. Ook kun je ons inmiddels volgens via Twitter (@FANN_network) en via Instagram (fann_autisme). 

 

Tip: bij de LinkedIn instellingen van een groep staan notificaties voor een nieuw gespreksonderwerp standaard uit. Als je goed op de hoogte wilt blijven, en informatie met elkaar wilt delen, dan is het aan te raden dit aan te passen. 

 

FANN-gastenboek

Commentaren: 16
 • #16

  Marleen Bezemer (namens FANN) (donderdag, 22 april 2021 16:55)

  Beste Jessica, bedankt voor je reactie. Het is voor ons helaas niet mogelijk om zicht te hebben op de kwaliteit van individuele instellingen (soms kunnen we toevallig een ervaring delen of zijn we bekend met een instelling, maar in dit geval niet). Daarvoor kunt u beter uw huisarts vragen.
  U heeft zelf goed gevraagd aan de instelling of ze deze doelgroep kunnen bedienen. Ik zou daarvan uit gaan en uw eventuele zorgen kunt u ook nog aankaarten in de intake. Succes!

 • #15

  Lucy (zaterdag, 17 april 2021 08:17)

  ik heb ook autisme.

  Heb last van harde geluiden en prikkels.

  Maar mijn vrienden en vriendinnen helpen mijn

 • #14

  Jessica De Wit u (zaterdag, 17 april 2021 07:05)

  Goede morgen,
  Ik heb eigelijk t zelfde verhaal..maar ook de zelfde zorg als Gaby.Onze dochter van 15 jaar heeft ook hele herkenbare karakter eigenschappen die bij Ass bij meisjes passen. Ze wil nu zelf graag hulp en weten waardoor ze zo ongelukkig is. Ze staat nu ingeschreven en vanaf november kan ze terecht bij de ggz jeugd in Schiedam. En zij zeggen ook ass bij meisjes te kunnen vinden,als dit het geval is... maar ik ben er een beetje onzeker over .. en ben zo bang dat ze net als mn zus bv bordeline in dr schoenen geschoven krijg.. terwijl mn zusje nu ook Ass lijkt te hebben.Ondertussen heeft zij zo veel bordeline therapie gehad dat ze zo ging denken en zelfs een zelfmoordpoging heeft gedaan.. gewoon omdat ze t niet meer wist.ik hoop dst u mij kan geruststellen, dat ze daar in november goed zit. Alvast vriendelijk bedankt!

 • #13

  Marleen Bezemer (namens FANN) (donderdag, 08 april 2021 17:07)

  Beste Gaby, bedankt voor je reactie. Helaas is het voor ons ook niet mogelijk om een actuele sociale kaart bij te houden. In die zin is de huisarts het beste aanspreekpunt voor zorg in jullie regio. Of via andere instanties aanbevelingen navragen, zoals dus het Sarr, kunnen zij misschien een alternatief noemen? Zo even een greep van instanties waar enkele van onze FANN-leden werken (de ene instantie dichter in de buurt dan de andere, en weet niet of allen jeugd doen): Rivierduinen, LeoKannerhuis, Praktijk Autisme Gewoon, Dimence, Altrecht, Autisme Expertisecentrum, GGZ-Noord-Holland Noord en GGZ inGeest.
  Succes met jullie zoektocht! Hopen dat jullie een goede plek vinden.

 • #12

  Gaby (woensdag, 31 maart 2021 13:19)

  Goeiedag,

  Fijn dat er een site is waart ik meer kan lezen over autisme bij meisjes. Ik heb een dochter van 15 jaar waarvan ik al een tijdje het idee heb dat er sprake zou kunnen zijn van autisme. Echter het lezen over alle misdiagnostiek maakt het voor mij moeilijk om de stap te zetten om haar te laten diagnosticeren. Ik zie in mijn werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige maar al te vaak de enorme schade die misdiagnostiek kan veroorzaken. Echter ondanks alle info die er steeds meer bij komt over diagnostiek bij meisjes is het heel moeilijk een adres te vinden van iemand die zich gespecialiseerd is in diagnostiek bij meisjes (mijn dochter is nu 15 jaar). Kan iemand mij helpen aan een betrouwbaar adres ? Wij wonen zelf in Zuid Holland (Hellevoetsluis)maar het is ook geen probleem om verder te moeten reizen! Hoop dat iemand mij verder kan helpen. Heb hier al wel het Sarr benaderd maar die hebben een clientenstop.

  Met vriendelijke groet,
  Gaby

 • #11

  Marleen Bezemer (namens FANN) (donderdag, 18 februari 2021 17:27)

  Hallo Linda, je kunt het beste even een mailtje sturen naar ons met je vraag (fann.netwerk@gmail.com), dan kunnen we persoonlijk aan je antwoorden.

 • #10

  Linda Rollenberg (maandag, 08 februari 2021 21:04)

  Hoe kan ik lid worden van FANN. Ik ben zelf pedagoog in de volwassen autisme hulpverlening SGGZ in Castricum, Noord Holland. Als vrij gevestigde professional via 1nP (onderdeel Parnassia Groep).

 • #9

  Marleen Bezemer (namens FANN) (zondag, 15 maart 2020 10:57)

  Hallo Wilma, dank voor het meedenken. Ik heb je commentaar doorgestuurd aan de mensen die over de vragenlijst gaan.

 • #8

  Wilma van Rooij (zaterdag, 14 maart 2020 15:19)

  Reactie op de vragenlijst in het kader van het onderzoek naar burnout met/zonder autisme. Ik vind het een goede vragenlijst, maar ik mis het onderdeel: 'welke diagnoses heb je in je leven al gehad?' Ik denk dat uit de antwoorden daarop ook veel informatie komt over hoe klachten van vrouwen met een burnout worden gezien, voordat er aan autisme wordt gedacht.

 • #7

  Marleen Bezemer (namens FANN) (donderdag, 07 november 2019 20:02)

  Hallo BJ, wat fijn dat je interessante informatie op de site kunt vinden. En zeker is je blog welkom! Anoniem is geen probleem. Instructies en format kun je vinden bij onze blogsectie. Veel schrijfplezier!

 • #6

  BJ (zaterdag, 02 november 2019 22:56)

  Hi, wat ben ik blij met deze site. Ik schrijf al langer een autobiografisch blog over mijn autisme en zocht juist naar een plek om eventueel gastblogger te zijn. Nou ik ga er nog een paar meer lezen hier en als ik me heb ingelezen zal ik ook een poging doen en insturen! Ik hoop dan dat je het niet erg vind dat ik geheel anoniem schrijf, maar dat is uit vrijheidsoverwegingen.
  Tot binnenkort dus!
  https://burn-journal.home.blog/
  BJ.

 • #5

  Jeannette v Brecht (maandag, 29 juli 2019 09:41)

  Reactie op blog 26 juli. Onze dochter van 9 jaar is gediagnostiseerd met ASS wat jij omschrijft is dat wat ik continu bij haar zie. Een continu strijd. Als moeder zijnde ben ik ermee gestopt het continu uit te leggen te willen verantwoorden enz enz. Het is een verademing als ik met iemand in gesprek kom waarvan hun kind het ook heeft. Ik kan dan letterlijk wel janken want ik hoef niks uit te leggen ze begrijpen me.... het blog wat je schrijft is ontzettend herkenbaar. Bedankt dat je dit schrijft! Groetjes Jeannette

 • #4

  Monja (dinsdag, 02 april 2019 13:01)

  Bedankt dat jullie dit doen voor ons vrouwen met autisme, sommige mensen snappen het helaas nog niet.

 • #3

  Mies (dinsdag, 02 april 2019 11:35)

  Oh: misschien ook interessant:

  Toeps blog:
  ttps://www.toeps.nl/blog/category/autisme

  en boek (vandaag uit , als ik het goed begrijp):
  B. Toeps, Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit (Nederland 2019) Blossom Books Bold

 • #2

  Mies (dinsdag, 02 april 2019 11:32)

  Wat geweldig dat al die stukken die ik soms mensen zou willen laten lezen (als ik dat zou durven en men niet zou zeggen dat het bij mij wel meevalt) hier bij elkaar terug te vinden zijn.

 • #1

  Danny van Strien (vrijdag, 14 december 2018 19:13)

  Mooi gastenboek en website succes
  Youtube Danny van strien
  www.dannyvanstrien.jimdo.com