'Lifehacks voor meiden met autisme' is een boek speciaal geschreven voor meisjes en meiden met autisme (8 tot 18 jaar). Er zijn meer dan 40 hoofdstukken over allerlei verschillende onderwerpen zoals samenwerken, huiswerk maken, roddelen, keuzestress, overprikkeling, ingewikkelde gevoelens, puberteit, kleding, make-up, verliefdheid en seksualiteit. 

 

In ieder hoofdstuk vertellen twee meiden met autisme hun verhaal over dat onderwerp. Daarna wordt er uitleg gegeven en staan er allerlei tips! Soms staan er bij een hoofdstuk nog knutselopdrachten, experimenten of andere oefeningen. 

 

We zijn heel trots op het boek en hopen dat het veel meiden met autisme en hun omgeving kan helpen. Als meisje met autisme, kun je jezelf en dagelijkse situaties wat beter gaan snappen. En misschien gaan sommige situaties ook wat makkelijker als je de tips gebruikt. Je kunt ook jouw ouders, jouw leerkracht of vrienden en vriendinnen het boek laten lezen. Dan begrijpen zij jou ook weer een stuk beter.

 

Er hebben wel 33 schrijvers aan mee gewerkt. Sommige schrijvers hebben zelf autisme, anderen werken veel met meiden of met vrouwen met autisme. 

 

Voor meer informatie kun je op de site van de uitgeverij kijken.

 

 Heb jij nog goede tips?

 

We hebben ons best gedaan zoveel mogelijk goede tips in het boek te zetten. Maar wie weet heb jij zelf ook nog goede tips bij bepaalde onderwerpen. Die horen we graag! Je kunt ze met behulp van dit formulier doorgeven aan ons. Wij zullen ze dan verzamelen en op de website plaatsen.

 

Als je een andere opmerking over het boek heb, mag je dat natuurlijk ook aan ons laten weten. 

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.