Dit is een nieuwe pagina van FANN. Deze is speciaal voor meisjes met autisme. 

Zo kun je blogs lezen en informatie vinden over lifehacks voor meiden met autisme.

Heb je ideeën voor op deze pagina's? Laat het ons weten!

 


Nieuwe pagina: spreekbeurten en profielwerkstukken

3 juni 2021

 

Op een nieuwe pagina willen we spreekbeurten en profielwerkstukken plaatsen die door jullie gemaakt zijn. Het is namelijk enorm belangrijk dat er meer bekend wordt over autisme bij meisjes, zodat ze beter geholpen kunnen worden. We vinden het erg leuk dat jullie daar op deze manier aan bijdragen! En zo helpen jullie anderen misschien ook wel weer met hun spreekbeurt of profielwerkstuk :-)Winnaar kleurplaatwedstrijd bekend!

16 januari 2021

 

De winnaar van de tekenwedstrijd van afgelopen december is bekend! Tina Thijs, 14 jaar, heeft deze mooie tekening van Tessa gemaakt. Super mooi geworden toch? Zij heeft hiermee een exemplaar van het boek 'Lifehacks voor meiden met autisme' gewonnen. Het boek komt zo snel mogelijk naar je toe Tina!Winactie: blogwedstrijd en kleurplaatwedstrijd

12 december 2020

 

Ons boek 'lifehacks voor meiden met autisme' is in november uitgekomen. Jij kunt een exemplaar winnen! Vind je het leuk om te schrijven of om te kleuren? Doe dan mee! Je kunt iets insturen t/m 30 december 2020. Klik hier voor meer informatie.Nieuwtje: Ons boek voor meisjes met autisme is af!

28 november 2020

 

Ons boek voor meisjes met autisme is uit. Er hebben wel 33 schrijvers aan mee gewerkt. Het zijn leuke hoofdstukjes geworden met veel tips over allerlei onderwerpen! Hieronder vind je meer uitleg over het boek. Ook hebben we op deze website speciaal een plekje voor het boek gemaakt (kijk hier). Als je zelf nog goede tips hebt bij bepaalde onderwerpen, kun je die daar bijvoorbeeld aan ons doorgeven.   

 

 

Lifehacks voor meiden met autisme. Handige tips voor dagelijkse problemen

'Lifehacks voor meiden met autisme' is een boek speciaal geschreven voor meisjes en meiden met autisme (8 tot 18 jaar). Er zijn meer dan 40 hoofdstukken over allerlei verschillende onderwerpen zoals samenwerken, huiswerk maken, roddelen, keuzestress, overprikkeling, ingewikkelde gevoelens, puberteit, kleding, make-up, verliefdheid en seksualiteit. 

 

In ieder hoofdstuk vertellen twee meiden met autisme hun verhaal over dat onderwerp. Daarna wordt er uitleg gegeven en staan er allerlei tips! Soms staan er bij een hoofdstuk nog knutselopdrachten, experimenten of andere oefeningen. 

 

We zijn heel trots op het boek en hopen dat het veel meiden met autisme en hun omgeving kan helpen. Als meisje met autisme, kun je jezelf en dagelijkse situaties wat beter gaan snappen. En misschien gaan sommige situaties ook wat makkelijker als je de tips gebruikt. Je kunt ook jouw ouders, jouw leerkracht of vrienden en vriendinnen het boek laten lezen. Dan begrijpen zij jou ook weer een stuk beter.

 

Er hebben wel 33 schrijvers aan mee gewerkt. Sommige schrijvers hebben zelf autisme, anderen werken veel met meiden of met vrouwen met autisme. 

 

Hiernaast zie je de omslag van het boek en daaronder een 'unboxing' video van Martine Mussies. Zij heeft drie hoofdstukken geschreven en pakt in deze video haar exemplaar van het boek voor het eerst uit. 

 

Voor meer informatie over het boek kun je op de site van de uitgeverij kijken.