Fauna

11 jaar, meisje met ASS

Blog geplaatst op: 10-10-2020

 

 

Twinkle twinkle little star 

 

Ik wil deze keer even niks over mijn autisme vertellen. Maar wel over allemaal bijzondere dingen. 

 

Eerst over onze poes. Die is bijzonder zacht en lief en zo. Emma is nu vier maanden bij ons. Ze is nog klein, maar wel al veel gegroeid. Het is een vrij mooie kat. Ik vind het leuk om haar te aaien, want ze is zo’n zacht dingetje. Emma houdt ook van zacht. Ze houdt vooral van mijn zus haar persoonlijk deken en ligt dus vaak bij mijn zus, als mijn zus dan op de smartphone zit. Het is een warm en zacht deken. Ze geven elkaar dan warmte. 

Deze week heeft het veel geregend. Emma vond het niet leuk om in de regen te slapen. Ik denk dat ze het geluid niet fijn vond. Ze is nu veel aan het slapen. 

 

Dit jaar was de vakantie bijzonder. We zijn niet naar het buitenland gegaan. Ik woon in België. We waren op vakantie in de Ardennen. Maar het voelde als een normale vakantie. Het was de warmste week. We waren ergens tussen Wallonië en een Duits gebied, ik weet niet hoe het noemt. We hebben gewandeld. En de laatste dag was er een mijnheer die circusattributen mee had. Hij had diabolo’s bij zich en een bordje wat je moest draaien, en jongleerballetjes en stelten en zo. Dat was bijzonder en leuk. Hij wou ons dat ook bijleren. Dat vond ik het leukste van de vakantie. Dat was een mooie afsluiting.

 

Ik hou van dieren. Ik hou veel van insecten. Er zijn veel bijzondere insecten. Mijn papa leest soms dingen over insecten voor van op Wikipedia. Mijn lievelingsinsect is een orchidee bidsprikhaan. Die is heel mooi roze. De cicade en de zakjesdrager vind ik ook leuk. En vlinders en rupsen. Ik heb grote insecten gezien op internet, zoals grote vlinders en grote kevers. Het langste insect is een wandelende tak, het grootste dier is een reuzen weta, en de vlinder met de grootste vleugels is de Atlasvlinder. Het lelijkste dier in de tuin vind ik een slak. Die haat ik. Die zijn zo slijmerig en vies. Ik heb een Europese hoornaar in een glazen potje. Ik heb ook twee tanden in een bekertje. Ik heb net twee achterste kiezen laten trekken. Als je een steek van een Aziatische reuzenhoornaar krijgt, is dat heel erg. Dat doet heel veel pijn. Het is goed om een Europese hoornaar in de tuin te hebben, want ze doden wespen. Mijn papa heeft dat voor mij opgezocht op internet.

 

Ik vind zeewezens ook wel leuk. Er zijn veel bijzondere zeewezens. Ik vind de vampierinktvis en de lint murene leuk. In de grote vakantie heb ik een zeester gezien. Ik was met de leefgroep ‘Het gele huis’ naar zee. Het zat onder een schelp. Ik vroeg aan een van de opvoedsters wat het was, het was een zeester. Het was een zeer bizarre ster. Het was een hele kleine. Ik ga elke woensdag naar de leefgroep. Het is een MFC, voor na school, mijn broer zit in het oranje huis. Mijn broer is dit schooljaar verhuisd naar mijn school. 

 

Ik zit met zeven kindjes in de klas. In de bus naar school moet ik een mondmasker dragen. Dat vind ik niet vervelend. Dat vind ik veiliger. Iedereen wordt verplicht om daar zijn mondmasker aan te doen. Vorig jaar kon ik in een half jaar maar 3 weken naar school, door de Corona. Dat was ook bijzonder. Ik weet niet hoe ik moet uitleggen hoe Corona was voor mij. Het was veel werk, zoveel thuis. Ik vind het leuker om op school te werken. Ik zag de juf toen op de computer. Mijn juf heeft een ukelele. Ieder ochtend zingen we dan samen ‘Goede morgen… goede morgen … het is het begin van de …dag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag), geef een handje en start met een lach.” Er is ook een avondlied “Goede avond en tot morgen, ga vertellen wat je hier doet, want de schooldag is nu gedaan”.

 

Ik ga nu koekjes verkopen voor school. Dan kunnen ze daar leuke dingen van kopen. Misschien wel bijzondere dingen. Mama gaat ook koekjes kopen. Ik hoop dat ze meer doet dan vorig jaar. Mama zegt misschien...

 

Fauna

  

#meisjes #autisme #bijzonderedingen #dieren

 Hieronder kun je via het formulier een reactie op de blog achterlaten. Het is goed om te weten dat de reacties openbaar zijn, dus iedereen kan dit zien. 

Er wordt gevraagd om je naam in te vullen. Als je liever niet wilt dat je naam bekend wordt, mag dit ook een verzonnen naam zijn, of je voorletter(s). Let er ook op dat sommige schrijvers dus onder een verzonnen naam schrijven. Ken je wie het echt is, verklap dit dan niet per ongeluk in je reactie. 

Commentaren: 1
 • #1

  Charlotte (zondag, 11 oktober 2020 12:31)

  Dag flinke Fauna!

  Hoe fijn om te lezen dat jij deze verhalen schrijft met jouw tante!
  Ik vind het geweldig om te mogen meemaken hoe jij jouw weg vindt.

  Ik ben trots op je.

  Groetjes van die gekke juf met de ukulele