Annelies Spek

Bestuurslid FANN

Blog geplaatst op: 8 februari 2019

Bloggen voor FANN...

 

Voordat we andere mensen het podium willen geven om iets te vertellen over autisme bij vrouwen, eerst deze ‘introductie-blog’. In 2017 is FANN opgericht, door Els Blijd-Hoogewys en Marleen Bezemer. De aanleiding was dat er te weinig kennis was (en is) over autisme bij meisjes en vrouwen. De ervaring die er wel was bij hulpverleners en bij meisjes en vrouwen met autisme zelf werd te weinig gedeeld. Dat was zonde, vooral omdat verschillende mensen los van elkaar dezelfde dingen aan het ontwikkelen waren. Dit moest natuurlijk

anders. Zo is het initiatief ontstaan om een netwerk op te richten, waarbij hulpverleners en vrouwen met autisme samen kennis en ervaringen kunnen delen. Dit heeft al geleid tot verschillende mooie ideeën, projecten en artikelen.

 

We zien elkaar een paar keer per jaar, waardoor de tijd om ervaringen te delen minder groot is dan we eigenlijk zouden willen. Om die reden nodigen we iedereen uit om een blog te schrijven. In die blog mag alles gedeeld worden, mits het gaat om autisme bij meisjes en vrouwen. Het kan dus gaan om een persoonlijke ervaring, over tips en weetjes, maar ook om een beschrijving van iets wat tijdens de begeleiding/behandeling is gebeurd. Vraag je wel af of je het wilt delen en als hulpverlener is het belangrijk om (schriftelijk) toestemming te vragen aan degene over wie je graag wilt schrijven. Het uiteindelijke doel is dat we van elkaar leren, om zo de zorg voor meisjes en vrouwen met autisme te verbeteren. 

 

Een blog mag tussen 250 en 750 woorden zijn en wordt geplaatst op de FANN-website. Je mag hem natuurlijk zelf ook uitprinten en ophangen, bijvoorbeeld als inspiratie voor jezelf of voor anderen. Mocht je graag een blog willen schrijven maar ben je onzeker over je schrijfstijl, laat dit je dan niet weerhouden. Je kunt bij het inleveren van je blog altijd vragen of er tekstueel meegedacht wordt.

 

Dus: deel je inspiratie en ervaringen met anderen, zodat we allemaal van elkaar kunnen leren!

 

Annelies Spek, mede namens het bestuur van FANN

 

 

#FANN #autismebijmeisjesenvrouwen #bloggenHieronder kun je via het formulier een reactie op de blog achterlaten.Wees je er van bewust dat de reacties openbaar zijn. 

Er wordt gevraagd om je naam in te vullen. Dit mag natuurlijk ook een pseudoniem of mogen ook initialen zijn als je liever niet wilt dat je naam bekend wordt. Let er tevens op dat ook sommige auteurs van de blogs onder een pseudoniem geschreven zijn. Ken je de werkelijke identiteit van de auteur, verklap deze niet per ongeluk in je reactietekst. 

Commentaren: 3
 • #3

  Marleen (FANN) (woensdag, 04 december 2019 22:30)

  Aangepast, dank voor je oplettendheid!

 • #2

  BJ (woensdag, 04 december 2019 21:27)

  De ironie... *zucht.
  (Foutje in mijn commentaar.)

 • #1

  BJ (woensdag, 04 december 2019 21:21)

  Een klein textueel foutje in e blog: [...] We zien elkaar een paar keer per jaar, waardoor de tijd om ervaringen delen minder groot is dan we eigenlijk zouden willen. [...]
  Daar zou ik "ervaringen te delen" van maken. De -te- ontbreekt.
  Groetjes!