Bep Schilder

67 jaar, vrouw met ASS

Blog geplaatst op: 17-2-2020

 

 

Autisme en de vijfde dimensie

   

Alweer zo'n 10 jaar geleden kreeg ik een contract bij een uitgever voor het eerste deel van mijn autobiografische romantrilogie De Poort, de Paljas en het Meisje. Met schrik bedacht ik toen ineens: ze zullen toch niet van me eisen om blogs o.i.d. te gaan schrijven? Ik was al, op aandringen van mijn dochter, kortstondig op whatsapp en facebook gegaan, maar daar ook snel weer met veel schuldgevoelens en uitgebreide uitleg van weggevlucht. De verwachtingen en het 'interactieve karakter' beangstigden me bovenmatig. 

 

Toen mijn ex-therapeute - en met haar prachtige Voorwoord en Naschrift over meisjes en vrouwen met ASS in mijn boek ook 'co-auteur' – Els Blijd-Hoogewys me onlangs vroeg om een blog te schrijven voor FANN moest ik met een glimlach terugdenken aan tien jaar geleden. Inmiddels heb ik een eigen website en ben zelfs actief op drie sociale media. Maar een blog ... help! 

Els heeft me gedurende de achterliggende jaren vaker over hobbels heengetrokken en zo ook nu. Dit wordt, na veel uitstelgedrag en 'honderden aanloopjes', mijn allereerste blog. Daar gaat-ie dan... 

 

Emoties

Op zoek naar informatie voor een lezing die ik zo'n twee jaar terug op een symposium in Drenthe zou gaan geven over de menselijke transformatie naar 'hogere dimensies' las ik op nieuwetijdskind.com de volgende woorden van Merel Boogaard, auteur, ervaringsdeskundige en laborante:

 

“De gedachte dat mensen met autisme geen stoornis hebben, maar bijzondere kwaliteiten begint steeds meer gemeengoed te worden. Ze hebben door hun gevoeligheid en hun bewustzijn, dat is doorgeschakeld naar de hogere spirituele sferen, een belangrijke taak te vervullen in de huidige overgangsperiode. Autisme is een manifestatie van een nieuw gebruik van onze geestelijke vermogens. Autisme is geen bug in de software, het is een totaal ander besturingssysteem”. 

 

Ik was al jaren bezig met zowel spiritualiteit als autisme, maar nooit eerder had ik de link gelegd tussen deze twee 'items'. Geleidelijk aan begon ik meer mogelijke verbanden te ontdekken. Bijvoorbeeld met wat Kate schreef in haar blog over geen behoefte hebben aan het delen van emoties en/of getroost worden: 

 

“Ik kan mij slecht verplaatsen in een ander; ik denk veel en te vaak vanuit mijn eigen perspectief, kan niet goed aanvoelen wat de ander nodig heeft. Ik kan dit uit ervaring instrumenteel inzetten, en doe dit ook, maar dat is dus veelal aangeleerd gedrag. Ik vind het lastig om interesse te tonen in de ander; ik doe dit wel, en let hier ook bewust op. 

Ik weet uit ervaring hoe ik moet reageren, maar ik begrijp maar weinig van emoties van anderen. Ik vraag soms (aan iemand die ik vertrouw) hoe dat voor diegene werkt: “waarom huilt diegene nou om zoiets triviaals” of “waarom delen mensen zoveel gevoelsdingen met elkaar” of “hoe werkt dat precies, wat voel je dan?”

 

Andere dimensie

Als je eigenlijk in een andere dimensie dan die van de aarde thuishoort, is het logisch dat je niet snapt waarom mensen zo doen als ze doen. Ik las in mijn bedboekje Omgaan met engelen van de 'geest' White Eagle onlangs: '… Hier wordt ons de eerste stap getoond om gelijkmoedigheid te ontwikkelen – een onverstoorbaarheid waarin we ons hart kunnen openen voor de aanwezigheid van engelen. […] Wanneer we werkelijk vertrouwen op het grote plan voor alle evolutie zoals de engelen, worden we noch door verdriet noch door vreugde van de wijs gebracht. Onze wervelkolom wordt 'als een staf van licht'. 

 

Dus wie weet, Kate, kunnen we 'neurotypicals' gaan inspireren met onze 'gelijkmoedigheid'. Wat niet betekent dat we geen – veelal intense – gevoelens zouden hebben! Meer hierover in de laatste Autisme Magazine, waar een interview met mij is opgenomen (en dat Els onlangs ook op LinkedIn heeft geplaatst). 

 

Ik hoop 'na corona' uitgebreider te kunnen gaan vertellen over de huidige transformatie in mijn lezing Het autistisch brein, voorbode van een nieuwe mensheid? Deze zal dan, bij voldoende belangstelling, in Nederland en in België te boeken zijn via het contactformulier op mijn website: bepschilder.nl

 

Bep Schilder

 

Bronnen: 

website: nieuwetijdskind.com

boekje: Omgaan met engelen, vanWhite Eagle. (Deventer, 2000)

 

 

 

 

  

#autismebrein #asperger #paljas #poort #vijfdedimensie #nieuweaarde #geloof

#multidimensionaliteit #bepschilder #engelen

 Hieronder kun je via het formulier een reactie op de blog achterlaten. Wees je er van bewust dat de reacties openbaar zijn. 

Er wordt gevraagd om je naam in te vullen. Dit mag natuurlijk ook een pseudoniem of mogen ook initialen zijn als je liever niet wilt dat je naam bekend wordt. Let er tevens op dat ook sommige auteurs van de blogs onder een pseudoniem geschreven zijn. Ken je de werkelijke identiteit van de auteur, verklap deze niet per ongeluk in je reactietekst. 

Commentaren: 4
 • #4

  Bep Schilder (maandag, 15 november 2021 15:28)

  Dankjewel, Eddy! �☺

 • #3

  Eddy (zondag, 14 november 2021 14:20)

  T hele concept universum hoort bij de aarde. T concept kan als handvat dienen, net zoals engelen, opgestegen meesters etcetera...
  Dimensies zullen er zijn, maar ik kan er geen onderscheid in maken.
  Ben benieuwd wat er van de universumbeleving over is als we over gaan.

  Ik heb overigens asperger maar ook add, dat maakt mijn zijn toch net anders dan t verhaal van Merel, al had ik voor zo'n 80 % herkenning.

 • #2

  Bep Schilder (maandag, 21 december 2020 14:34)

  Dank, Kate, voor je reactie. Gelukkig mogen we allemaal 'verschillende auties' zijn en kunnen elkaar misschien zo juist verrijken. �

 • #1

  Kate (vrijdag, 18 december 2020 10:51)

  Heel leuk om te lezen dat je refereert aan iets wat ik in mijn blog schreef. Wat je schrijft is echter voor mij te abstract; het is niet feitelijk, niet concreet, niet tastbaar, dus kan mijn brein er niets mee, noch voel ik iets wat herkenning o.i.d. oproept. Spiritualiteit is een -voor mij- vaag begrip: engelen, dimensies, energie, een ‘wervelkolom van licht’. Ik ben te rationeel en analytisch en dit soort materie is voor mij nog complexer dan quantummechanica :-)